Dubai construieste cel mai inalt turn rezidential cu ceas din lume

Dubai construieste cel mai inalt turn rezidential cu ceas din lume

Dubai se pregătește să adauge un nou monument impresionant pe linia orizontului său.

Turnul Aeternitas, prezentat oficial la un eveniment de lansare săptămâna trecută, va fi cel mai înalt turn rezidențial cu ceas din lume, având o înălțime de 450 de metri depășind de peste patru ori înălțimea Big Ben-ului din Londra și fiind cu doar 22 de metri mai scurt decât cea mai înaltă clădire rezidențială din lume, Central Park Tower din New York.

Turnul Aeternitas, rezultatul unei colaborări între dezvoltatorul imobiliar din Dubai, London Gate, și producătorul elvețian de ceasuri de lux Franck Muller, este destinat să devină al doilea cel mai înalt turn cu ceas din lume, după Makkah Clock Royal Tower din Mecca, Arabia Saudită.

London Gate a achiziționat un teren în Dubai Marina, care deja avea începuturile unei structuri neterminate de 106 etaje și a recunoscut că dimensiunea monumentală a turnului necesită o fațadă impresionantă, a declarat Tom Hill, coordonatorul relațiilor cu media pentru dezvoltator.

„Credem că ceasul va putea fi văzut de la o distanță de șase kilometri datorită înălțimii enorme a clădirii”, a adăugat Hill, menționând că fața ceasului va avea 40 de metri înălțime și 30 de metri lățime.

„Am vrut să facem ceva diferit, ce nu a mai fost făcut în Dubai”, a spus Hill.

Turnul Aeternitas din Dubai va include 649 de unități rezidențiale, de la apartamente cu una până la trei camere, până la duplexuri tip vilă și mansardă. Rezidenții vor beneficia de servicii asemănătoare hotelurilor, cum ar fi menaj, concierge și valet disponibil 24 de ore pe zi.

Amenitățile comune vor include facilități de sănătate, cum ar fi o sală de gimnastică, teren de padel, spa, studio de yoga și piscină, precum și spații pentru arte și cultură, cum ar fi un cinematograf, o cameră de muzică și o bibliotecă.

Proiectul va fi predat rezidenților în 2027, conform London Gate.

Numele turnului, „Aeternitas”, înseamnă „eternitate” în latină și este inspirat de colecția de ceasuri Aeternitas a Franck Muller, una dintre cele mai complexe creații ale brandului, care include un „calendar etern”.

În timp ce acesta este primul proiect de rezidențe de marcă al London Gate, nu va fi ultimul, a adăugat Hill, menționând că compania va anunța următorul parteneriat de marcă până la sfârșitul primului trimestru al acestui an.

Într-o piață imobiliară în rapidă evoluție, proprietățile din Dubai sunt adesea vândute pe plan, ceea ce oferă o garanție suplimentară, în special pentru cumpărătorii străini, a spus Hill.

„Când ai o marcă la fel de renumită ca Franck Muller, de exemplu […] ai acea liniște sufletească că vei primi un produs de clasă mondială”, a adăugat el.