Minisforum incorporeaza Windows 11, un procesor Alder Lake si RAM DDR5 intr-un PC de dimensiunea unui iPhone

Minisforum incorporeaza Windows 11, un procesor Alder Lake si RAM DDR5 intr-un PC de dimensiunea unui iPhone

Dispozitivele mici care rulează Windows complet pot fi utile pentru chioșcuri, semnalistică, cozi de casă și alte funcții întreprinderi. Cu toate acestea, unele companii au ridicat portabilitatea la un nivel extrem pentru un sistem de operare destinat desktop-urilor. Minisforum a lansat recent S100, care duce hardware-ul PC-urilor de buzunar cu Windows la un nou nivel.

S100 de la Minisforum este acum disponibil la aproximativ 200 de dolari. Având dimensiunile aproximative ale unui smartphone, dispozitivul include Windows 11 și multe porturi pentru diferite forme de conectivitate prin cablu.

Cu dimensiuni de 5.984 x 2.283 x 0.767 inchi, S100 încap ușor în buzunarul unui utilizator. Procesorul este un Intel N100, un CPU Alder Lake cu patru nuclee, patru fire de execuție și 3.4 GHz, având 6 MB de cache și grafică Intel UHD. De asemenea, are 8 GB de RAM LPDDR5 la 4800 MHz și 256 GB de stocare UFS 2.1.

Include trei porturi USB 3.2 Gen2: două de tip A și unul de tip C. Conexiunea USB-C suportă DisplayPort și livrarea de energie de 65W. Portul ethernet RJ45 2.5G permite, de asemenea, livrarea de energie prin IEEE 802.3at. Portul HDMI suportă 4K, iar cele două ieșiri video permit probabil configurări de afișare duală 4K. Un cip Intel AX200/201 asigură conectivitatea wireless prin Wi-Fi 6 sau Bluetooth 5.2.

Mini PC-ul ar putea fi util pentru călătorii de afaceri sau prezentări, dar Minisforum îl promovează în principal pentru utilizare în semnalistică. Acesta ar putea fi plasat cu ușurință în spatele panourilor publicitare din restaurante, aeroporturi, spitale, centre comerciale sau alte afaceri. Multiplele opțiuni de ieșire video și de alimentare ale S100 permit operatorilor să îl folosească fără a depinde de o priză de curent tradițională.

Deși Intel s-a retras din piața mini PC-urilor, lăsând Asus să preia linia sa NUC, sectorul a devenit mai interesant în ultimii ani. Asus pregătește o gamă diversă de NUC-uri personalizate, iar PC-ul său de jocuri portabil ROG Ally pare să capitalizeze pe noua piață deschisă de Steam Deck al Valve. Se așteaptă ca Asus să dezvăluie în curând o versiune îmbunătățită a ROG Ally. Între timp, Ayaneo a introdus recent PC-uri SFF și PC-uri de jocuri portabile cu tematică retro.